Op verzoek van Hunter Douglas heeft Milieu Centraal onderzoek gedaan naar de relatie tussen wooncomfort, energie efficiëntie en raambekleding in de winter. Milieu Centraal is een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie die consumenten praktische informatie biedt over milieu en energie in het dagelijkse leven. Het resultaat? Uit het onderzoek blijkt dat Luxaflex® Duette® Shades een aanzienlijk positief effect op het wooncomfort en het energieverbruik. Zo kan men tot wel 18% besparen op de gasrekening bij juiste toepassing van Luxaflex® Duette® Shades.

 

Een woning verliest, met name in de winter, veel warmte via de ramen. Volgens Milieu Centraal is het sluiten van raambekleding als het donker is, in het stookseizoen een snelle, eenvoudige manier om energie te besparen en het wooncomfort te verbeteren. Door de unieke isolerende honingraatstructuur en de daardoor gecreëerde stilstaande luchtlagen, zijn Luxaflex® Duette® Shades de meest effectieve keuze ten opzichte van andere soorten raambekleding. De hoogste isolatiewaarde wordt bereikt bij gebruik van Luxaflex® Duette® Shades met een aluminium gecoate binnencel.

 

De besparing is het grootst in combinatie met enkelglas in de winter. Door het gebruik van Duette® Shades wordt dan de isolatiewaarde van HR dubbelglas bereikt. In combinatie met dubbelglas kan men ook een aanzienlijke besparing realiseren, tot het niveau van het zeer efficiënte HR+ glas. Ook indien een de ruimte voorzien is van HR++ glas levert raambekleding energiebesparingen op.

 

Dit is goed nieuws voor de 17% van de Nederlandse huishoudens, bij wie nog meer dan de helft van het glasoppervlak van de woning uit enkelglas bestaat. Ook de overige 83% huishoudens kunnen met Duette® Shades ‘s winters een aanzienlijk bedrag besparen, en daarbij het wooncomfort vergroten. Voor optimale resultaten adviseert Milieu Centraal o.a. om ’s nachts de raambekleding te sluiten, en te zorgen dat deze goed aansluit op het raam zodat er geen koude luchtstromen ontstaan.

 

Over Luxaflex®
Luxaflex® maakt deel uit van de Hunter Douglas Group die wereldmarktleider is in raambekleding en een belangrijke speler is in architecturale producten. De beursgenoteerde groep, met hoofdkantoor in Rotterdam, stelt wereldwijd ongeveer 21.000 mensen te werk en telt 168 bedrijven, 66 fabrieken en 102 assemblage-installaties in meer dan 100 landen. De groep startte in 1919 haar eerste machinefabriek op. Zo’n 25 jaar later ontwikkelde Joe Hunter de eerste jaloezie met horizontale lamellen en in 1951 ontstond vervolgens het merk Luxaflex®.
Door continu exclusieve en innovatieve gepatenteerde maatproducten van topkwaliteit te introduceren, geldt Luxaflex® vandaag als absolute trendsetter in de wereld van modieuze raambekleding. Het ruime assortiment Luxaflex® -producten omvat verschillende soorten jaloezieën, exclusieve shades (Silhouette® & Facette®), rol- en vouwgordijnen (Roller Blinds en Roman Shades). Luxaflex® is een verantwoordelijk, milieubewust merk dat zich ten volle inzet om vernieuwende raamdecoraties van topkwaliteit te produceren, die tegelijkertijd energie-efficiënt en trendy zijn.

Voor meer informatie:

Luxaflex Promotions Nederland
Lisette van Zelst
Tel. 0184-674 132

www.luxaflex.nl