Wat doe je met de raambekleding op een draai- en kiepraam? Of in een rond raam? Luxaflex® merkt dat veel consumenten het lastig vinden dergelijke niet-alledaagse raamvormen te bekleden. Ook de raamdecoratie voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens kost vaak de nodige hoofdbrekens. Luxaflex® biedt consumenten een steuntje in de rug met onderstaande tips voor 5 veel voorkomende, uitdagende situaties.

Draai- en kiepramen, glas-in-loodramen, ronde ramen en de schuifpui: Nederlanders vinden deze typen ramen het lastigst om van passende raambekleding te voorzien. Laat staan als het ronde raam zich in een badkamer bevindt. Er zijn echter diverse oplossingen:

 

1. Draai- en kiepramen: hierbij is het belangrijk een product te kiezen dat op het raam bevestigd kan worden en dus zonder problemen mee kan draaien met het raam. Nano Rolgordijnen zijn een eenvoudige oplossing. Ook kunnen Duette® Shades of Plissé Shades – op maat gemaakt – worden toegepast. Een zijgeleiding voorkomt dat er aan de zijranden licht naar buiten toe schijnt én dat de bekleding door de zwaartekracht niet bol gaat hangen.

 

2. Glas-in-loodramen: deze ramen zijn op zichzelf al een sieraad voor de ruimte. Maar meestal zit het mooiste element net op dat punt dat verborgen blijft onder de raambekleding. Een oplossing is in dit geval een Top Down/ Bottom-Up product. Dit systeem is toepasbaar op verschillende producten, maar het meest bekend bij Plissé en Duette® Shades. Top Down/ Bottom-Up-oplossingen kunnen op allerlei manieren gepositioneerd worden in het venster, waardoor het licht invalt zoals je dat  zelf wenst en privacy optimaal geregeld kan worden.

 

3. Ronde ramen: net als bij de draai- en kiepramen zijn Duette® Shades of Plissé Shades een goede oplossing voor ronde ramen. Op deze manier kun je dit raam helemaal afsluiten, maar kun je wel een mooi product ophangen dat past bij je interieur. En een extra bijkomstigheid: ze zijn nog eens duurzaam en energie regulerend ook! En wellicht niet geheel in de lijn der verwachting, maar denk ook eens aan op maat gemaakte Horizontale jaloezieën, met name bij grotere raampartijen.

 

4. Schuifpui: een schuifpui is een groot raam waarvan de bekleding erg bepalend kan zijn voor de sfeer en lichtinval in de kamer. Het is dan ook belangrijk deze lichtinval zo goed mogelijk te reguleren. Paneelgordijnen zijn een strak en hedendaags alternatief voor de traditionele gordijnen. De panelen kunnen worden uitgeschoven of achter elkaar worden geplaatst om de doorloop helemaal vrij te maken. Ook kunnen de Gordijnjaloezieën een oplossing bieden. De 250 mm Panels zorgen voor een frisse look doordat het grote oppervlak stijlvol doorbroken wordt.

 

5. Vochtige ruimtes: de decoratie van ramen in vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers wordt als zeer lastig ervaren. In vochtige ruimtes heb je immers altijd kans op vuiligheid en schimmelvorming. Door raamdecoratie met een coating aan te schaffen, kan dit voorkomen worden. Luxaflex® Topar® is een duurzame reflecterende coating die vochtbestendig en vuilwerend is. Daarnaast helpt het zonnewarmte te beheersen: in de winter laat Topar® de thermale energie van de zon door, in de zomer wordt de zonnewarmte tegengehouden. Zo kun je gemakkelijk een constante warmte creëren in de badkamer, vooral erg prettig als je net uit bad stapt.

“We merken dat veel consumenten het lastig vinden om niet-alledaagse raamvormen te voorzien van een passende raambekleding die ook nog eens aansluit bij het interieur van de ruimte,” stelt Lisette van Zelst van Luxaflex Nederland. “Met deze tips willen we laten zien dat eigenlijk voor alle raamvormen een oplossing bestaat.”

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Luxaflex®
Luxaflex® is het belangrijkste raamdecoratie merk van Hunter Douglas, dé wereldmarktleider in raambekleding en architecturale producten. Het merk ontstond in 1951 en introduceerde de aluminium horizontale jaloezie. Sindsdien worden regelmatig innoverende originele producten gelanceerd, in binnen- en buitenzonwering.

Uitgangspunt hierbij is dat eenieder een persoonlijke stijl kan creëren met de producten van Luxaflex®. Daartoe worden functionaliteit, esthetiek, licht- en warmtewering gecombineerd, zodat inspirerende, hoogwaardige en marktgeoriënteerde collecties ontstaan. Kijk voor inspirerende ideeën op onze website www.luxaflex.nl.

 

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Silvia Jagtenberg, Luxaflex Nederland
Telefoon: +31 (0)184 67 4209
E-mail: s.jagtenberg@luxaflex-nederland.nl
Web: www.luxaflexpress.nl

Yvonne Aarts, LEWIS
Kirsten Spoelstra, LEWIS
Telefoon: +31 (0)20 220 0220
E-mail: luxaflex@teamlewis.com

Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam
Web: www.teamlewis.nl
Wire: www.lewiswire.com/nl
Twitter: www.twitter.com/teamlewis_nl