Luxaflex® Outdoor hanteert energiereductie en comfortverhoging als uitgangspunten bij de productontwikkeling. Sinds medio april is het bedrijf gecertificeerd als producent van HR Ready zonwering. Het certificaat is voor Luxaflex® een bevestiging van zijn duurzame karakter.

 

Zonwering is van grote invloed op het energieverbruik van gebouwen vanwege de noodzakelijke verwarming en koeling die het biedt. Automatische zonwering regelt dit door een aangepaste stralingsintensiteit op de gevel. Daarnaast draagt het bij aan een aanzienlijke verbetering van het thermisch comfort. Reden voor de Stichting Romazo Breed om te komen tot een erkend label voor deze en andere vormen van effectieve warmtewering.

 

Het certificaat HR Zonwering/ HR+ Zonwering toont aan dat de betreffende zonweringinstallatie goede energetische eigenschappen bezit. Het label garandeert dat de opdrachtgever een belangrijke bijdrage doet aan energiebesparing en zorg draagt voor een goed binnenmilieu. De certificerende instantie is SKG, de onafhankelijke certificatie-instelling in de bouwnijverheid.

 

Luxaflex® Outdoor, en hiermee haar producten, is sinds medio april gecertificeerd. Thijs Kortmann, directeur Luxaflex® Outdoor: “Met onze zonwering dragen we bij aan een beter klimaat, lagere bouwkosten, energiebesparing en visueel en thermisch comfort. Met het behalen van het HR Ready certificaat kunnen we dit nog beter uitdragen. Onze producten zijn nu dus geschikt om in een gebouwgebonden zonweringinstallatie te worden opgenomen. Er is echter pas sprake van volledige HR Zonwering als deze aan de volledige ‘SKG-Kwaliteitseisen 700’ voldoet bij installatie. Daar komen onze partners bij om de hoek kijken.”

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Luxaflex®
Luxaflex® is het belangrijkste raamdecoratie merk van Hunter Douglas, dé wereldmarktleider in raambekleding en architecturale producten. Het merk ontstond in 1951 en introduceerde de aluminium horizontale jaloezie. Sindsdien worden regelmatig innoverende originele producten gelanceerd, in binnen- en buitenzonwering.

Uitgangspunt hierbij is dat eenieder een persoonlijke stijl kan creëren met de producten van Luxaflex®. Daartoe worden functionaliteit, esthetiek, licht- en warmtewering gecombineerd, zodat inspirerende, hoogwaardige en marktgeoriënteerde collecties ontstaan. Kijk voor inspirerende ideeën op onze website www.luxaflex.nl.

 

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Silvia Jagtenberg, Luxaflex Nederland
Telefoon: +31 (0)184 67 4209
E-mail: s.jagtenberg@luxaflex-nederland.nl
Web: www.luxaflexpress.nl

Yvonne Aarts, LEWIS
Kirsten Spoelstra, LEWIS
Telefoon: +31 (0)20 220 0220
E-mail: luxaflex@teamlewis.com

Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam
Web: www.teamlewis.nl
Wire: www.lewiswire.com/nl
Twitter: www.twitter.com/teamlewis_nl