Nederland maakt zich op voor de nazomer. Maar ook in deze periode zijn insecten actief. Uit onderzoek is gebleken dat er steeds meer insecten in Nederland zijn en dat deze een langere periode actief zijn. Geen zin om uit je slaap te worden gehouden door gezoem of wil je niet hoeven worstelen met een klamboe? Dan zijn horren de oplossing: je ventileert het huis en houdt insecten buiten zonder in te moeten leveren op comfort.

 

Het insectenseizoen strekt zich over een steeds langere periode uit. Horren zijn dan zeer effectief, ook vanwege pollen in de lucht. Mensen met hooikoortsklachten zijn vaak geneigd op mooie dagen ramen en deuren gesloten te houden zodat ze minder last hebben van een loopneus en geïrriteerde ogen. Een hor met speciaal pollengaas houdt behalve insecten ook pollen buiten. Zo kan iedereen in huis genieten van frisse lucht.

Plisséhordeuren zijn populair en het hele jaar door effectief. Doordat het gaas in de plisséhordeuren gevouwen is, is het duidelijk zichtbaar bij gebruik. Wanneer de gesloten deur opgevouwen is in de cassette, is deze daarentegen haast onzichtbaar. Daarnaast is het niet mogelijk te struikelen over het profiel van de deur, omdat plisséhordeuren zonder omkadering worden bevestigd. Wanneer de winter nadert kan de plisséhordeur weer gedemonteerd en opgeborgen worden.

 

Ook Rolhorren worden veel toegepast, deze nemen weinig ruimte in en zijn gemakkelijk in gebruik. Rolhorren zijn handig voor ramen die regelmatig geopend worden. Door de keuze uit verschillende gaassoorten (zoals zonwerend en pollenwerend) en profielkleuren, zijn de horren mooi aan te sluiten bij de kleur van de kozijnen of de buitenzonwering. Hierdoor vormt het een mooi geheel.

Op de foto van links naar rechts: Lisette van Zelst van Luxaflex® Nederland en Jacqueline Leemkuil van Cordaid Memisa.

De meeste horren worden in Nederland in de eerste helft van het jaar aangeschaft. Luxaflex® speelde hierop in met een actie waarmee wederom Cordaid Memisa ondersteund werd. Voor elke hor die in april, mei of juni werd verkocht, gaf Luxaflex® ook dit jaar een muskietennet weg via Cordaid Memisa. De bijhorende cheque werd op 15 augustus in ontvangst genomen. Met dat geld kunnen 5224 moeders worden voorzien van muskietennetten ter bescherming tegen malaria. De actie werd dit jaar voor de tweede keer gehouden.

“Malaria is één van de voornaamste doodsoorzaken in Congo. Terwijl je in Nederland met het plaatsen van horren je op een eenvoudige manier beschermt tegen vervelende insecten, is in Congo een muskietennet van levensbelang,“ vertelt Lisette van Zelst van Luxaflex Nederland. “We wilden op een praktische en doeltreffende manier de moeders en kinderen in Congo beschermen tegen malariamuggen.”

 

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Luxaflex®
Luxaflex® is het belangrijkste raamdecoratie merk van Hunter Douglas, dé wereldmarktleider in raambekleding en architecturale producten. Het merk ontstond in 1951 en introduceerde de aluminium horizontale jaloezie. Sindsdien worden regelmatig innoverende originele producten gelanceerd, in binnen- en buitenzonwering.

Uitgangspunt hierbij is dat eenieder een persoonlijke stijl kan creëren met de producten van Luxaflex®. Daartoe worden functionaliteit, esthetiek, licht- en warmtewering gecombineerd, zodat inspirerende, hoogwaardige en marktgeoriënteerde collecties ontstaan. Kijk voor inspirerende ideeën op onze website www.luxaflex.nl.

 

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Silvia Jagtenberg, Luxaflex Nederland
Telefoon: +31 (0)184 67 4209
E-mail: s.jagtenberg@luxaflex-nederland.nl
Web: www.luxaflexpress.nl

Yvonne Aarts, LEWIS
Kirsten Spoelstra, LEWIS
Telefoon: +31 (0)20 220 0220
E-mail: luxaflex@teamlewis.com

Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam
Web: www.teamlewis.nl
Wire: www.lewiswire.com/nl
Twitter: www.twitter.com/teamlewis_nl