Oktober 2012 – Wonen zonder dat het energie kost: voor veel mensen een onbereikbaar ideaal. Maar met de huidige technologieën is het inmiddels mogelijk. Toch is het bouwen én inrichten van deze duurzame woningen voor veel bedrijven nog ingewikkeld en kostbaar. Met het project Concept House doet de TU Delft onderzoek naar de ontwikkeling van appartementen die CO2 neutraal zijn. Dit gebeurt in samenwerking met verschillende partners, waaronder Luxaflex®. De aanbieder van raamdecoratie adviseert over energieneutrale raambekleding.

 

Het eerste prototype van het Concept House staat in Rotterdam. Dat appartement is geheel zelfvoorzienend op het gebied van energiegebruik. Tijdens de bouw en afwerking is zorgvuldig rekening gehouden met milieuaspecten. Het doel is om door heel Nederland meerdere appartementenprojecten volgens deze doelstellingen te bouwen .

 

Luxaflex® levert een bijdrage in de afwerking van de woning en heeft verschillende producten beschikbaar gesteld die helpen het energieneutrale karakter van het Concept House te realiseren. In de werk- en slaapkamer zijn Duette® Shades aangebracht. Deze raambekleding heeft een unieke honingraat structuur waardoor er in het product een isolerende luchtlaag ontstaat. Hierdoor wordt warmteverlies tegengegaan. Uit onderzoek van Milieu Centraal is gebleken dat met de juiste toepassing van Duette® Shades tot wel 18% bespaart kan worden op de gasrekening voor verwarming.

 

Ook de rolgordijnen die in de keuken en woonkamer hangen, dragen bij aan energieneutraliteit. De GreenScreen® Eco Rolgordijnen hebben een zonfilteringspercentage van 3 tot 5 %. Hierdoor wordt schadelijk zonlicht geweerd en overtollige warmte buitengehouden. De gebruikte stoffen zijn ook nog eens volledig biologisch afbreekbaar en dragen het Cradle to Cradle keurmerk.

 

“Duurzaamheid en energiebesparing zijn belangrijke thema’s voor ons,” zegt Lisette van Zelst van Luxaflex Nederland. “Op allerlei vlakken is dat terug te vinden in onze werkwijze. We maken onze medewerkers bewust van deze doelstellingen, ontwikkelen producten die daarop inspelen en kiezen voor duurzame materialen en productiemethodes.”

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Luxaflex®
Luxaflex® is het belangrijkste raamdecoratie merk van Hunter Douglas, dé wereldmarktleider in raambekleding en architecturale producten. Het merk ontstond in 1951 en introduceerde de aluminium horizontale jaloezie. Sindsdien worden regelmatig innoverende originele producten gelanceerd, in binnen- en buitenzonwering.

Uitgangspunt hierbij is dat eenieder een persoonlijke stijl kan creëren met de producten van Luxaflex®. Daartoe worden functionaliteit, esthetiek, licht- en warmtewering gecombineerd, zodat inspirerende, hoogwaardige en marktgeoriënteerde collecties ontstaan. Kijk voor inspirerende ideeën op onze website www.luxaflex.nl.

 

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Silvia Jagtenberg, Luxaflex Nederland
Telefoon: +31 (0)184 67 4209
E-mail: s.jagtenberg@luxaflex-nederland.nl
Web: www.luxaflexpress.nl

Yvonne Aarts, LEWIS
Kirsten Spoelstra, LEWIS
Telefoon: +31 (0)20 220 0220
E-mail: luxaflex@teamlewis.com

Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam
Web: www.teamlewis.nl
Wire: www.lewiswire.com/nl
Twitter: www.twitter.com/teamlewis_nl