Mei 2013 – Met de zomer voor de deur is het buitenseizoen nu echt aangebroken. Dat betekent weer ’s avonds lekker lang buiten zitten en overdag in de tuin aan een kleurtje werken. Buitenzonwering wordt daarbij steeds belangrijker want iedereen weet dat teveel in de zon zitten niet aan te raden is. Luxaflex® zet de belangrijkste trends op een rijtje.

 

Zonwering voor alle weertypes: Hoewel iedereen uiteraard hoopt op strakblauwe luchten en een graadje of 25, zijn de Nederlandse zomers in de praktijk wat weerbarstiger. Het weer kan behoorlijk wisselvallig zijn. Veel Nederlanders spelen hierop in door voor buitenzonwering te kiezen die geschikt is voor verschillende soorten weertypes. Zo is het meest populaire terrasscherm uit de collectie van Luxaflex®, de Spectra Nova, goed bestand tegen wind, zodat ook bij een briesje de zon geweerd kan worden.

casa2

Vaste terrasoverkapping: Sommige Nederlanders nemen helemaal het zekere voor het onzekere en kiezen voor een vaste terrasoverkapping. Zo zijn ze niet alleen tijdens zonnige dagen verzekerd van een schaduwrijk terras, maar kunnen ze tijdens frissere of regenachtige dagen ook gewoon buiten zitten. Gecombineerd met een heater zorgt een vaste terrasoverkapping ook in de herfst en winter voor een aangename plek buiten. Luxaflex® heeft sinds kort met de Luxaflex® Casa een vaste terrasoverkapping in de collectie.

 

Tweede woonkamer: De tuin wordt steeds meer gezien als onderdeel van het huis en door Nederlanders gebruikt als ‘tweede woonkamer’. De opkomst van loungesets de afgelopen jaren is hier een treffend voorbeeld van. Bovendien heeft vrijwel ieder huishouden tegenwoordig een draadloos Wifi-netwerk en zit je met mooi weer liever thuis te werken in de tuin dan in een broeierige werkkamer. Daarbij is een goede zonwering Luxaflexonontbeerlijk om ervoor te zorgen dat er geen zonlicht weerkaatst in het beeldscherm van de laptop of tablet.

 

Budgetvriendelijk: Ook de huidige economische situatie heeft zijn invloed op de voorkeuren in buitenzonwering, zo merkt Luxaflex®. Consumenten doen minder vaak impulsaankopen en kijken goed naar de verhouding prijs-kwaliteit. Scherp geprijsde, maar tegelijkertijd kwalitatief hoogstaande producten zijn populair. Luxaflex® speelt op deze trend in door bijvoorbeeld de introductie van Smart® Choice terrasschermen. Deze lijn is beschikbaar in een select aantaldoeken, profielkleuren en maten en hierdoor blijft de prijs laag, terwijl er wel een hoogwaardige kwaliteit geboden wordt.

buitenzonwering3

 

Exterieur/ interieur: De laatste trend die Luxaflex® signaleert, is dat tuinbezitters er steeds vaker voor kiezen om de stijl van de buitenzonwering in lijn te laten zijn met de stijl van de woning. Het aanzicht van een woning is dus minstens zo belangrijk als het interieur. Door het groeiende aanbod van stoffen, dessins en kleuren die zowel in de raamdecoratie als buitenzonwering terugkomen, is dit steeds beter mogelijk.

 

Lisette van Zelst van Luxaflex Nederland: “Bovendien is de keuze in soorten buitenzonwering groot. Of je nou de voorkeur hebt voor rolluiken, screens, een zonnescherm of een vaste terrasoverkapping, voor iedere voorkeur is wel een passende oplossing te vinden. Zo kan iedereen op zijn eigen manier ontspannen in zijn tuin.

 

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Luxaflex®
Luxaflex® is het belangrijkste raamdecoratie merk van Hunter Douglas, dé wereldmarktleider in raambekleding en architecturale producten. Het merk ontstond in 1951 en introduceerde de aluminium horizontale jaloezie. Sindsdien worden regelmatig innoverende originele producten gelanceerd, in binnen- en buitenzonwering.

Uitgangspunt hierbij is dat eenieder een persoonlijke stijl kan creëren met de producten van Luxaflex®. Daartoe worden functionaliteit, esthetiek, licht- en warmtewering gecombineerd, zodat inspirerende, hoogwaardige en marktgeoriënteerde collecties ontstaan. Kijk voor inspirerende ideeën op onze website www.luxaflex.nl.

 

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Silvia Jagtenberg, Luxaflex Nederland
Telefoon: +31 (0)184 67 4209
E-mail: s.jagtenberg@luxaflex-nederland.nl
Web: www.luxaflexpress.nl

Yvonne Aarts, LEWIS
Kirsten Spoelstra, LEWIS
Telefoon: +31 (0)20 220 0220
E-mail: luxaflex@teamlewis.com

Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam
Web: www.teamlewis.nl
Wire: www.lewiswire.com/nl
Twitter: www.twitter.com/teamlewis_nl