Juni 2013 – Luxaflex Nederland heeft meegewerkt aan een niet alledaags raambekledingsproject van een Noors winkelcentrum. Met bijna dertig bedrukte Beaufort screens werd de gevel van het gebouw bekleed. Het project is een samenwerking van diverse Hunter Douglas-bedrijven, waaronder Luxaflex Nederland.

 

Voor de raambekleding van het ‘Parken’-winkelcentrum in het Noorse Åfjord, op twee uur rijden van Trondheim, werd gebruik gemaakt van een zestig jaar oude foto waarop enkele arbeiders te zien zijn die uitrusten onder een boom. Vier Hunter Douglas-bedrijven hebben de oorspronkelijke foto “getransformeerd” naar op maat gemaakte Beaufort screens. Helioscreen heeft de foto bewerkt, waarna Artex de screendoeken geprint heeft. Luxaflex Nederland heeft vervolgens de screens geproduceerd en de montage is gedaan door Vental Norway, de projecttak van Hunter Douglas aldaar.

 

De screens bedekken de totale gevel. Het ‘Parken’-winkelcentrum is een bijzonder gebouw en Luxaflex Nederland is er trots op dat het bedrijf een bijdrage heeft geleverd aan dit zeer multifunctionele en tot de verbeelding sprekende gebouw. “Op het dak van het winkelcentrum zijn een tuin en een heus voetbalveld te vinden,” zegt Lisette van Zelst van Luxaflex Nederland. “Het is voor ons geweldig om te zien hoe door middel van goede samenwerking een bedrijfspand zo’n unieke uitstraling kan krijgen. Enkele dagen na de oplevering kwam de koning van Noorwegen langs om het eindresultaat te bewonderen.

 

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Luxaflex®
Luxaflex® is het belangrijkste raamdecoratie merk van Hunter Douglas, dé wereldmarktleider in raambekleding en architecturale producten. Het merk ontstond in 1951 en introduceerde de aluminium horizontale jaloezie. Sindsdien worden regelmatig innoverende originele producten gelanceerd, in binnen- en buitenzonwering.

Uitgangspunt hierbij is dat eenieder een persoonlijke stijl kan creëren met de producten van Luxaflex®. Daartoe worden functionaliteit, esthetiek, licht- en warmtewering gecombineerd, zodat inspirerende, hoogwaardige en marktgeoriënteerde collecties ontstaan. Kijk voor inspirerende ideeën op onze website www.luxaflex.nl.

 

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Silvia Jagtenberg, Luxaflex Nederland
Telefoon: +31 (0)184 67 4209
E-mail: s.jagtenberg@luxaflex-nederland.nl
Web: www.luxaflexpress.nl

Yvonne Aarts, LEWIS
Kirsten Spoelstra, LEWIS
Telefoon: +31 (0)20 220 0220
E-mail: luxaflex@teamlewis.com

Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam
Web: www.teamlewis.nl
Wire: www.lewiswire.com/nl
Twitter: www.twitter.com/teamlewis_nl