Januari 2014 – Luxaflex® zal ook dit jaar aanwezig zijn op de vakbeurs Intirio, waar de laatste trends op woongebied te zien zijn. Luxaflex® presenteert tijdens deze beurs verschillende uitbreidingen en aanvullingen op de huidige collectie raamdecoratie. Voor 2014 heeft Luxaflex® heel wat innovaties op de planning staan om consumenten te inspireren en te verrassen.

 

De collectie Duette® Shades van Luxaflex® is vernieuwd en geoptimaliseerd. In de vernieuwde collectie is een uitgebreidere keuze in bedieningssystemen. Zo is nu het SmartCord® bedieningssysteem op alle plooibreedtes toepasbaar, zelfs in 64 mm en kan ook Top Down / Bottom Up uitgevoerd worden. De unieke cel-in-cel constructie van de Architella®, die voor een hoogwaardige isolatie zorgt, is door de optimalisering van de collectie beschikbaar voor alle plooibreedtes. Een mooie toevoeging in het kader van energiebesparing.

 

De collectie Horizontale Jaloezieën van Luxaflex® wordt geheel vernieuwd en kent vele nieuwe dessins en afwerkingen. Speciale aandacht verdient het Flock Deluxe design. Dit is een stoffen opdruk die aanvoelt als velours. Hierdoor krijgt de aluminium lamel letterlijk een zachte uitstraling.

 

Bij de Twist™ Rolgordijnen is de onderlat die onderaan tussen de twee stoffen ligt, nu ook beschikbaar in wit. Voorheen was deze roede alleen in aluminium verkrijgbaar. Door de toevoeging van wit is de onderlat beter af te stemmen op de kleur van de cassette.

 

Nieuw is de toevoeging van Rolgordijnen XXL aan de collectie van Luxaflex®. Hierdoor is het vanaf nu mogelijk om raampartijen van maximaal 6 meter hoog te voorzien van rolgordijnen. Daarnaast hebben consumenten de keuze uit verschillende bedieningsmethodes voor Luxaflex® Rolgordijnen: door middel van een ketting, elektrisch of met een LiteRise® bediening.

 

Bij Luxaflex® wordt kindveiligheid beschouwd als de hoogste prioriteit. Het maken van kindveilige producten is onderdeel van de ontwerpfilosofie. Luxaflex® heeft diverse innovatieve bedieningen ontwikkeld van koordloos tot gemotoriseerde systemen, alle met comfort en veiligheid in gedachten. Voorbeelden hiervan zijn:

  • LiteRise® – Koorden worden geheel overbodig met het unieke LiteRise®-systeem. Via de handbediende onderlat beweegt de raambekleding zonder enige moeite omhoog en omlaag. LiteRise® verbetert uw gebruikscomfort, de veiligheid in huis en biedt een zeer strak uiterlijk.
  • SmartCord® en UltraLift™ – Revolutionaire en gepatenteerde bedieningssystemen voorzien van een intrekbaar koord dat een constante lengte houdt. Geen lange slingerende koorden en met een simpel trekje aan het koord zakt de raambekleding automatisch naar de gewenste eindpositie.

 

Tijdens Intirio zal Luxaflex® haar dealers uitgebreid informeren en voorlichten over de nieuwe Europese Child Safety-wetgeving en de aanpassingen die gedaan zijn aan het productportfolio om aan deze nieuwe wetten te voldoen.

 

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Luxaflex®
Luxaflex® is het belangrijkste raamdecoratie merk van Hunter Douglas, dé wereldmarktleider in raambekleding en architecturale producten. Het merk ontstond in 1951 en introduceerde de aluminium horizontale jaloezie. Sindsdien worden regelmatig innoverende originele producten gelanceerd, in binnen- en buitenzonwering.

Uitgangspunt hierbij is dat eenieder een persoonlijke stijl kan creëren met de producten van Luxaflex®. Daartoe worden functionaliteit, esthetiek, licht- en warmtewering gecombineerd, zodat inspirerende, hoogwaardige en marktgeoriënteerde collecties ontstaan. Kijk voor inspirerende ideeën op onze website www.luxaflex.nl.

 

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Silvia Jagtenberg, Luxaflex Nederland
Telefoon: +31 (0)184 67 4209
E-mail: s.jagtenberg@luxaflex-nederland.nl
Web: www.luxaflexpress.nl

Yvonne Aarts, LEWIS
Kirsten Spoelstra, LEWIS
Telefoon: +31 (0)20 220 0220
E-mail: luxaflex@teamlewis.com

Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam
Web: www.teamlewis.nl
Wire: www.lewiswire.com/nl
Twitter: www.twitter.com/teamlewis_nl