Mei 2014 – Terrasoverkappingen, loungesets, parasols: met de zomer voor de deur gaan veel Nederlanders op zoek naar mogelijkheden om zo comfortabel mogelijk in de tuin te vertoeven. Maar ook binnenshuis zijn er voldoende mogelijkheden voor een behaaglijke zomer. Luxaflex® geeft een aantal tips.

 

Comfortabel door bedieningsgemak
De collectie van Luxaflex®  biedt een keur aan innovatieve bedieningssystemen waarbij gemak en vormgeving centraal staan. Deze bedieningssystemen zijn veiliger en daardoor beter geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Met de bedieningssystemen LiteRise®, SmartCord® en PowerRise® zijn lange koorden definitief verleden tijd. Zo kun je met PowerRise® de raambekleding met een afstandsbediening openen of laten zakken. Ideaal als je bijvoorbeeld tijdens het komende WK midden in een spannende voetbalwedstrijd zit. Bovendien krijg je nu bij diverse raambekledingsproducten van Luxaflex® één van de drie bedieningssystemen cadeau.

 

Comfortabele temperaturen
Hoge temperaturen zijn prettig, maar een koel huis is wel zo fijn als je de hitte even wilt ontvluchten. En ’s nachts is het in een koele slaapkamer toch fijner liggen dan in een kamer waar de warmte van overdag nog hangt. Goede raambekleding helpt je de zomerhitte buiten de deur te houden en zorgt voor een aangenaam koel huis. Met Duette® Shades of Plissé Shades met speciale Topar® coating wordt bijvoorbeeld maar liefst 68% van de zonnewarmte gereflecteerd. Ideaal dus om de slaapkamer koel te houden, ook als deze op het zuiden ligt.

 

Comfortabel genieten van frisse lucht
Een groot nadeel van de zomer zijn voor veel Nederlanders de vele insecten die buiten én binnen rondzoemen. Muggen, wespen; noem maar op. Het plaatsen van horren is hier een eenvoudige oplossing voor. Zo kun je de ramen open houden en genieten van de frisse lucht in huis, zonder dat je uit je slaap wordt gehouden door het gezoem van muggen. Last van een pollenallergie? Dan zijn de horren met speciaal Poll-tex® gaas een uitkomst. Hiermee wordt 96% van de pollen gefilterd, bij graspollen is dit zelfs 100%. Zo kun je binnenshuis ongestoord genieten van frisse lucht.

“Bij aanschaf van een hor van Luxaflex® draag je bovendien bij aan onze samenwerking met Cordaid Memisa om in Malawi een kraamkliniek van horren te voorzien,” licht Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland toe. “Malaria is in Malawi nog steeds een belangrijke doodsoorzaak van zwangere vrouwen en jonge kinderen. We vinden het belangrijk deze kwetsbare groepen te helpen beschermen. Door het plaatsen van horren worden malariamuggen geweerd uit de kliniek en lopen moeders en hun pasgeboren baby’s niet het risico om besmet te raken met malaria.”

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Luxaflex®
Luxaflex® is het belangrijkste raamdecoratie merk van Hunter Douglas, dé wereldmarktleider in raambekleding en architecturale producten. Het merk ontstond in 1951 en introduceerde de aluminium horizontale jaloezie. Sindsdien worden regelmatig innoverende originele producten gelanceerd, in binnen- en buitenzonwering.

Uitgangspunt hierbij is dat eenieder een persoonlijke stijl kan creëren met de producten van Luxaflex®. Daartoe worden functionaliteit, esthetiek, licht- en warmtewering gecombineerd, zodat inspirerende, hoogwaardige en marktgeoriënteerde collecties ontstaan. Kijk voor inspirerende ideeën op onze website www.luxaflex.nl.

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Silvia Jagtenberg, Luxaflex Nederland
Telefoon: +31 (0)184 67 4209
E-mail: s.jagtenberg@luxaflex-nederland.nl
Web: www.luxaflexpress.nl

Yvonne Aarts, LEWIS
Kirsten Spoelstra, LEWIS
Telefoon: +31 (0)20 220 0220
E-mail: luxaflex@teamlewis.com

Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam
Web: www.teamlewis.nl
Wire: www.lewiswire.com/nl
Twitter: www.twitter.com/teamlewis_nl