Maart 2015 – Maar weinig Nederlanders draaien zonder na te denken de verwarming op standje tropisch, zo blijkt uit onderzoek van Luxaflex Nederland. Ruim zestig procent van de respondenten zegt bewust bezig te zijn met de energie die het kost om hun huis te verwarmen. Een nog grotere groep geeft aan eerder raambekleding te sluiten dan de thermostaat hoger te zetten om het binnenshuis warm te houden.

De ideale temperatuur in de huiskamer is volgens bijna de helft van de ondervraagden 20 graden. Iets minder dan vijftien procent zet de verwarming hoger dan 22 graden. Op de slaapkamer hebben respondenten het over het algemeen liever wat koeler: een temperatuur tussen de 10 en 15 graden geniet hier de voorkeur. Niemand geeft aan in een kamer waar het warmer is dan 20 graden te willen slapen.

 

Energiebewust
Een meerderheid van de respondenten geeft aan energiebewust te zijn bij het op temperatuur houden van het huis. Dat raambekleding hierbij kan helpen, is bij maar liefst 94% van de respondenten bekend. De helft van hen sluit zelfs om die reden ’s avonds de raambekleding.

“Hoewel het met de kou tijdens de afgelopen winters wel meeviel, is het toch fijn om je huiskamer op een aangename temperatuur te hebben,” aldus Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland. “Het is positief om te zien dat zo’n groot deel van de respondenten hier toch zo energiebewust mee omgaat. De isolerende eigenschappen van raambekleding kunnen hier uiteraard bij helpen.”

 

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Luxaflex®
Luxaflex® is het belangrijkste raamdecoratie merk van Hunter Douglas, dé wereldmarktleider in raambekleding en architecturale producten. Het merk ontstond in 1951 en introduceerde de aluminium horizontale jaloezie. Sindsdien worden regelmatig innoverende originele producten gelanceerd, in binnen- en buitenzonwering.

Uitgangspunt hierbij is dat eenieder een persoonlijke stijl kan creëren met de producten van Luxaflex®. Daartoe worden functionaliteit, esthetiek, licht- en warmtewering gecombineerd, zodat inspirerende, hoogwaardige en marktgeoriënteerde collecties ontstaan. Kijk voor inspirerende ideeën op onze website www.luxaflex.nl.

 

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Silvia Jagtenberg, Luxaflex Nederland
Telefoon: +31 (0)184 67 4209
E-mail: s.jagtenberg@luxaflex-nederland.nl
Web: www.luxaflexpress.nl

Yvonne Aarts, LEWIS
Kirsten Spoelstra, LEWIS
Telefoon: +31 (0)20 220 0220
E-mail: luxaflex@teamlewis.com

Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam
Web: www.teamlewis.nl
Wire: www.lewiswire.com/nl
Twitter: www.twitter.com/teamlewis_nl