Veel botenbezitters kiezen ervoor om het interieur van hun vaartuig naar eigen smaak te stylen. Het gebruik van raambekleding is behalve functioneel, ook een manier om sfeer te scheppen ‘binnenshuis’ op de boot. Maar waar moet je op letten als je ervoor kiest om raambekleding voor je schip aan te schaffen? Luxaflex Nederland geeft tips.

Bestand tegen elementen
Raambekleding op een boot staat meer bloot aan de elementen dan raambekleding in een gewoon huis, houd hier bij je keuze dan ook rekening mee. Puur textiele producten, zoals Roman Shades en Silhouette® Shades, zijn minder robuust en hierdoor minder geschikt voor gebruik op een boot. Raambekleding vervaardigd van materialen die waterbestendig zijn, geniet dan ook de voorkeur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan screendoeken van PVC, horizontale jaloezieën gemaakt van roestvrij aluminium of Plissé Shades met een Topar coating die vochtafstotend is.

 

Lichtgewicht
Ook het gewicht van de raambekleding speelt een belangrijke rol bij de juiste keuze. Hoe lichter, hoe beter, omdat de wand van een boot natuurlijk anders is opgebouwd dan de muur thuis. Houten Jaloezieën bijvoorbeeld zijn door hun gewicht minder geschikt voor gebruik op een boot.

 

Andere vormen? Geen probleem
Kleine ramen of ramen in afwijkende vormen, bijvoorbeeld rond? Op een boot vind je dit soort ramen meer dan in huis. Maar ook bij ronde ramen kun je raambekleding gebruiken. Plissé en Duette® Shades zijn vanwege hun flexibiliteit zeer geschikt om te gebruiken bij ramen die een iets andere vorm hebben dan gebruikelijk. Ook Nano Rolgordijnen bieden hier een goede oplossing, mede omdat er maar weinig montageruimte nodig is. Ideaal dus voor niet zo ruim bemeten boten.

 

Spankabels
Ook belangrijk om op te letten: wanneer een boot schommelt tijdens het varen, wil je niet dat de raambekleding alle kanten opgaat. Door voor raambekleding met spankabels te kiezen, wordt dit voorkomen. Ook de keuze voor niet-loshangende bediening is aan te raden, bijvoorbeeld een handgreepbediening, LiteRise® of de handige SmartCord® bediening.

Steeds meer botenbezitters kiezen voor mooie raambekleding die past bij de rest van het bootinterieur. De tijd van het stoffen gordijntje is definitief voorbij,” licht Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland toe. “Dankzij maatwerk kunnen ook ‘moeilijke’ en afwijkende maten ramen op boten moeiteloos voorzien worden van stijlvolle raambekleding.”

 

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Luxaflex®
Luxaflex® is het belangrijkste raamdecoratie merk van Hunter Douglas, dé wereldmarktleider in raambekleding en architecturale producten. Het merk ontstond in 1951 en introduceerde de aluminium horizontale jaloezie. Sindsdien worden regelmatig innoverende originele producten gelanceerd, in binnen- en buitenzonwering.

Uitgangspunt hierbij is dat eenieder een persoonlijke stijl kan creëren met de producten van Luxaflex®. Daartoe worden functionaliteit, esthetiek, licht- en warmtewering gecombineerd, zodat inspirerende, hoogwaardige en marktgeoriënteerde collecties ontstaan. Kijk voor inspirerende ideeën op onze website www.luxaflex.nl.

 

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Silvia Jagtenberg, Luxaflex Nederland
Telefoon: +31 (0)184 67 4209
E-mail: s.jagtenberg@luxaflex-nederland.nl
Web: www.luxaflexpress.nl

Yvonne Aarts, LEWIS
Kirsten Spoelstra, LEWIS
Telefoon: +31 (0)20 220 0220
E-mail: luxaflex@teamlewis.com

Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam
Web: www.teamlewis.nl
Wire: www.lewiswire.com/nl
Twitter: www.twitter.com/teamlewis_nl