De dagen worden weer warmer, waardoor we massaal in onze tuin of op ons balkon gaan zitten om te eten, een boek te lezen of van een glas wijn te genieten op een warme zomeravond. En wat is nou lekkerder tijdens een etentje, dan een mooi verzorgd terras? Hieronder geven we tips om je terras zo gezellig mogelijk te maken!

 

1. Potten en planten

Balkonbezitters kennen ze wel, de hangbakken waarin je op de rand van je balkon een rij kleurrijke bloemen en planten kunt zetten. Tuinbezitters daarentegen zitten met hun handen in de aarde en laten van alles bloeien uit de grond. Om meer dynamiek te creëren in je tuin, kun je werken met losse potten en planten. Op bijzettafels, hoge tafels, krukjes, op planken aan de wand of in een hangsysteem: je tuin ziet er ineens heel anders uit! Hoe meer verschillende maten en kleuren potten en planten, hoe dynamischer je terras.

 

2. Kussens en dekens

Zorg voor een warme buitendeken. Er zijn prachtige plaids op de markt die enerzijds een luxe uitstraling geven aan je terras en anderzijds net wat meer warmte geven voor een nog langere avond op je terras. Drapeer ze over je tuinset of leg ze op een stapeltje op een krukje: knus en warm!

 

3. Kleurrijke screens

Binnenshuis gebruik je behang en schilderijen om in een keer veel kleur of sfeer aan je interieur toe te voegen, maar buiten wordt dat lastiger. Een alternatief hiervoor is een screen voor je ramen. Deze zijn natuurlijk bedoeld om warmte buiten je huis te houden, maar er zijn ook screens met leuke patronen aan de buitenkant, waardoor je terras of tuin er ineens een stuk leuker uitziet!

 

 

4. Verlichting en warmte

Kies voor goede verlichting. Leuk zijn met led verlichte items, zoals bloempotten, krukjes en andere accessoires. Een combinatie van licht en warmte is ook mogelijk, denk eens aan een mooie vuurtafel. Deze zijn helemaal naar wens samen te stellen. Je kunt ook kiezen voor een heater, of als je echt wilt investeren in je terras: voor een complete terrasoverkapping. Luxaflex® biedt ledverlichtingrails, heaters en stijlvolle overkappingen aan die dienen als verlengstuk van je huis, zodat je het hele jaar buiten kunt zitten!

5. Hangmatten en zitzakken

Creëer een flexibel terras. De ene keer wil je loungen, de andere keer buiten dineren. Je kunt hiervoor een goede loungeset met banken en stoelen kiezen, maar denk eens out of the box aan een grote hangmat of aan een flexibelere oplossing, zoals een zitzak.

 

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Luxaflex® is het belangrijkste raamdecoratie merk van Hunter Douglas, dé wereldmarktleider in raambekleding en architecturale producten. Het merk ontstond in 1951 en introduceerde de aluminium horizontale jaloezie. Sindsdien worden regelmatig innoverende originele producten gelanceerd, in binnen- en buitenzonwering.
Uitgangspunt hierbij is dat een ieder een persoonlijke stijl kan creëren met de producten van Luxaflex®. Daartoe worden functionaliteit, esthetiek, licht- en warmtewering gecombineerd, zodat inspirerende, hoogwaardige en marktgeoriënteerde collecties ontstaan. Kijk voor inspirerende ideeën op onze website www.luxaflex.nl

Voor meer informatie:

Luxaflex Nederland
Silvia Jagtenberg
Tel. +31(0)184 67 4209
s.jagtenberg@luxaflex-nederland.nl
www.luxaflexpress.nl

LEWIS Nederland
Saskia Jurjens
Tel. +31 (0)20 220 0220
luxaflex@teamlewis.com
www.teamlewis.com