Met de nieuwe collecties Twist® -en Facette® Shades gooit Luxaflex® het over een andere boeg: warme, spraakmakende kleuren, grove structuren en patronen. Geheel volgens de woontrends van 2017 past Luxaflex® haar raambekleding-collecties aan om innoverend en trendy te blijven.

 

Grove structuren
In 2017 blijven wittinten, okergeel en koper- en zilvernuances een trend, maar is er ook een nieuwe ontwikkeling: hoe meer structuur, hoe beter. “De stoffen in de vernieuwde collectie zijn heel anders dan de standaard wevingen die je in een bouwmarkt ziet. We hebben verschillende, grove en fijne wevingen toegepast die een luxe, rijke toevoeging zijn aan het interieur”, vertelt Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland.

 

Wild, wilder, wildst
Voor degene die nog een stapje verder wil gaan heeft Luxaflex® een aantal statement-stoffen in de collecties gebruikt. “In een aantal wevingen hebben we ook de Metallic-, Lyric-, Copper- en Silver-varianten, die glans en extra diepte geven, wat een heel verrassend effect geeft”, vertelt Jagtenberg. Nog een stuk wilder zijn de doeken met Design Shapes. Deze geven de Twist® Shades een extra 3D dimensie door de bijzondere patronen in de stof. Invallend licht wordt gebroken wat een verrassend licht- en schaduweffect in het interieur geeft. Ook zijn er nieuwe trendkleuren toegevoegd aan de Twist® en Facette®-collecties zoals marineblauw en okergeel, en zijn er black-out stoffen toegevoegd die een ruimte verduisteren.

 

Innovatie: PowerView® Motorisation

In het kader van trends en innovatie is de Twist® Shades-collectie vanaf nu ook verkrijgbaar met het elektrische bedieningssysteem PowerView® Motorisation. Met dit intelligente, elektrische bedieningssysteem kan raambekleding worden bediend met de smartphone of tablet via de PowerView® App of met de Pebble®-afstandsbediening. Ook kan de raambekleding volledig automatisch bediend worden. Instellingen kunnen automatisch worden aangepast op de licht- en privacy-behoeften van de gebruiker en zorgen daarmee voor de perfecte sfeer, zowel overdag als wanneer de zon ondergaat.

 

Spelen met licht

Twist®- en Facette® Shades worden vaak in een adem genoemd vanwege het vergelijkbare effect: door de stroken die langs elkaar schuiven heb je veel controle over het licht. De doeken kunnen naar beneden, maar nog steeds licht doorlaten als de gebruiker dit wil. Jagtenberg: “Waar rolgordijnen alleen open of dicht kunnen, kun je met Twist® Shades en Facette® Shades ultiem spelen met het licht.” Het verschil is dat Twist® Shades een wat strakkere en gladdere uitstraling hebben, waar Facette® Shades zachter en natuurlijker ogen. Facette® Shades zijn vanaf nu verkrijgbaar in banen van 46 mm. “Deze afmeting draagt bij aan het natuurlijke en zachte karakter van Facette® Shades”, zegt Jagtenberg.

 

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Luxaflex® is het belangrijkste raamdecoratie merk van Hunter Douglas, dé wereldmarktleider in raambekleding en architecturale producten. Het merk ontstond in 1951 en introduceerde de aluminium horizontale jaloezie. Sindsdien worden regelmatig innoverende originele producten gelanceerd, in binnen- en buitenzonwering.
Uitgangspunt hierbij is dat een ieder een persoonlijke stijl kan creëren met de producten van Luxaflex®. Daartoe worden functionaliteit, esthetiek, licht- en warmtewering gecombineerd, zodat inspirerende, hoogwaardige en marktgeoriënteerde collecties ontstaan. Kijk voor inspirerende ideeën op onze website www.luxaflex.nl

 

Voor meer informatie:

Luxaflex Nederland
Silvia Jagtenberg
Tel. +31(0)184 67 4209
s.jagtenberg@luxaflex-nederland.nl
www.luxaflexpress.nl

LEWIS Nederland
Saskia Jurjens
Tel. +31 (0)20 220 0220
luxaflex@teamlewis.com
www.teamlewis.com