Luxaflex Nederland en Cordaid werken samen in Malawi om malaria te voorkomen. Luxaflex® plaatst horren tegen de malariamug in gezondheidscentra en kraamklinieken. Daarnaast levert Luxaflex Nederland financiële steun aan scholen in Malawi, zodat kinderen goed onderwijs kunnen krijgen.

 

Het verschil tussen leven en dood
Malaria eist per jaar ongeveer 438.000 levens*, waarvan het merendeel kinderen. Elke minuut bezwijkt er ergens ter wereld een kind aan malaria. En dat terwijl de ziekte inmiddels te behandelen en -nog beter- te voorkomen is. “Dankzij de horren worden pasgeborenen en moeders tijdens hun verblijf in de klinieken niet gestoken. Met iets ogenschijnlijk simpels als een hor kun je het verschil maken tussen leven en dood. Het doet ons een groot plezier dat wij een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het voorkomen van malaria”, aldus Silvia Jagtenberg, Projectcoördinator PR, Communicatie & Media van Luxaflex Nederland.

Naast horren, ook bijdrage aan scholing
Na een geslaagd project in 2015 waarin Luxaflex® horren plaatste in diverse gezondheidsklinieken, zet het bedrijf de samenwerking met Cordaid voort. Behalve het voorkomen van malaria, draagt Luxaflex Nederland ook een steentje bij aan scholing. Jagtenberg: “Wat voor uitzicht heeft een kind zonder onderwijs? We hebben daarom besloten Cordaid te helpen om het onderwijs daar te verbeteren.” Voor elke Luxaflex®-dealer die deelneemt aan de trainingen van Luxaflex® Academy, een trainingsprogramma voor haar dealers, doneert het bedrijf een bedrag aan de scholing van de kinderen in Malawi. “Alleen al met Luxaflex® Academy verwachten we dit jaar een bedrag bij elkaar te verzamelen waarmee heel veel kinderen elke dag naar school kunnen.”

*Cijfers Wereldgezondheidsorganisatie over het jaar 2015, http://www.who.int/malaria/media/world-malaria-report-2015/en/ 

 

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Luxaflex®
Luxaflex® is het belangrijkste raamdecoratie merk van Hunter Douglas, dé wereldmarktleider in raambekleding en architecturale producten. Het merk ontstond in 1951 en introduceerde de aluminium horizontale jaloezie. Sindsdien worden regelmatig innoverende originele producten gelanceerd, in binnen- en buitenzonwering.

Uitgangspunt hierbij is dat eenieder een persoonlijke stijl kan creëren met de producten van Luxaflex®. Daartoe worden functionaliteit, esthetiek, licht- en warmtewering gecombineerd, zodat inspirerende, hoogwaardige en marktgeoriënteerde collecties ontstaan. Kijk voor inspirerende ideeën op onze website www.luxaflex.nl.

Over Cordaid
Cordaid zet zich al meer dan 100 jaar in voor de meest kwetsbare mensen wereldwijd. In gebieden waar grote armoede heerst, een conflict woedt of waar de gevolgen van een oorlog of (natuur)ramp nog voelbaar zijn, bieden we noodhulp, veiligheid, gezondheidszorg, onderwijs en werk. Door deze gecombineerde aanpak bieden wij mensen structureel kansen. Samen met bijna 1.000 lokale partnerorganisaties en andere samenwerkingspartners werken we aan een wereld zonder armoede en onrecht. Een wereld waarin iedereen de kans krijgt zich te ontwikkelen. www.cordaid.org

 

Voor meer informatie:

Luxaflex Nederland
Silvia Jagtenberg
Tel. +31(0)184 67 4209
s.jagtenberg@luxaflex-nederland.nl
www.luxaflexpress.nl

LEWIS Nederland
Saskia Jurjens
Tel. +31 (0)20 220 0220
luxaflex@teamlewis.com
www.teamlewis.com