Verticale Jaloezieën zijn weer helemaal van nu: de nieuwe collectie Verticale Jaloezieën van Luxaflex® is duurzamer en gevarieerder dan ooit en automatisch te bedienen met afstandsbediening, smartphone of tablet. De nieuwe collectie biedt een breed scala aan verschillende kleuren en maten die eindeloos kunnen worden gecombineerd en kunnen bijdragen aan de moderne retro-stijl die tegenwoordig veel terugkomt in woningen. Bovendien oogt de ruimte hoger door de verticale lijnen.

 

Duurzaam met aluminium lamellen
De aluminium lamellen van Luxaflex® zijn gemaakt van 98 procent gerecycled aluminium en daarmee zeer duurzaam. In het productieproces wordt energie bespaard, wat 95 procent minder CO2-uitstoot oplevert. “Luxafle vindt dat een stijlvol en duurzaam interieur hand in hand kunnen gaan. Daarom maken we gebruik van duurzame materialen en investeren we in een duurzaam productieproces. Daarnaast kan goede raambekleding consumenten helpen om geld te besparen op de energierekening, ook deze lamellen hebben een duurzame werking doordat ze warmte in het huis vast kunnen houden”, vertelt Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland. Naast duurzaam, zijn de aluminium varianten uiterst geschikt voor het creëren van een unieke look met verschillende kleurcombinaties en een zachte metallic gloed.

 

Zachte stoffen en grove wevingen
Verticale Jaloezieën worden niet zelden geassocieerd met de raambekleding van grijze kantoorpanden in de jaren zeventig, maar de stijlvolle nieuwe collectie van Luxaflex® bewijst dat ze juist zeer sfeervol kunnen zijn. De nieuwe stoffencollectie heeft diverse in het oog springende kleuren, zoals blauwtinten, perfect passend bij interieurtrend Denim Drift. Maar ook vergrijsde kleuren, die sterk geïnspireerd zijn op kleuren uit de natuur, zijn zeer populair. “De grijstinten geven het interieur een ruwe, industriële uitstraling, vooral wanneer het een stof betreft met grove wevingen.” De lamellen zijn verkrijgbaar in twee breedtes, 89 millimeter en 127 millimeter.

 

Eindeloos combineren
Bij het kiezen van de lamellen heeft de consument veel keuzemogelijkheden om een geheel eigen stijl raambekleding te creëren. Zo kunnen niet alleen kleuren, maar ook verschillende stoftypen worden gecombineerd, zoals gladde stoffen en structuurstoffen. Ook in de afwerking zijn er meerdere opties. De onderlat kan worden geseald in de stof en de rails is vanaf nu verkrijgbaar in wit, bruin, aluminium of zwart. Jagtenberg vervolgt: ”Vroeger werden deze producten vooral gebruikt in kantoren, omdat ze een perfecte oplossing bieden voor het bekleden van grote raamoppervlakten. Tegenwoordig is het nog steeds zeer oplossend voor bijvoorbeeld schuifpuien. Daarnaast maak je echt een stijlstatement in huis door de subtiele dessins, rijke stoffen en het brede kleurenpallet.”

 

Gemotoriseerd gemak
Vanaf nu zijn de lamellen verkrijgbaar met PowerView® Motorisation, het automatische bedieningssysteem voor raambekleding van Luxaflex®. Met dit intelligente, elektrische bedieningssysteem kan raambekleding worden bediend met de smartphone of tablet via de PowerView® App of met de Pebble®-afstandsbediening. Ook kan de raambekleding volledig automatisch bediend worden. Instellingen kunnen automatisch worden aangepast op licht- en privacybehoeften, op elk gewenst moment van de dag. Op deze manier heeft elke woonkamer altijd de perfecte sfeer, zowel overdag als wanneer de zon is ondergegaan. Voor interieurliefhebbers die liever voor een handmatige bediening kiezen, zijn er voldoende andere opties waaronder de kindvriendelijke stangbediening.

 

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Luxaflex®
Luxaflex® is het belangrijkste raamdecoratie merk van Hunter Douglas, dé wereldmarktleider in raambekleding en architecturale producten. Het merk ontstond in 1951 en introduceerde de aluminium horizontale jaloezie. Sindsdien worden regelmatig innoverende originele producten gelanceerd, in binnen- en buitenzonwering.

Uitgangspunt hierbij is dat eenieder een persoonlijke stijl kan creëren met de producten van Luxaflex®. Daartoe worden functionaliteit, esthetiek, licht- en warmtewering gecombineerd, zodat inspirerende, hoogwaardige en marktgeoriënteerde collecties ontstaan. Kijk voor inspirerende ideeën op onze website www.luxaflex.nl.

Voor meer informatie:

Luxaflex Nederland
Silvia Jagtenberg
Tel. +31(0)184 67 4209
s.jagtenberg@luxaflex-nederland.nl
www.luxaflexpress.nl

LEWIS Nederland
Saskia Jurjens
Tel. +31 (0)20 220 0220
luxaflex@teamlewis.com
www.teamlewis.com