Dat we van zonlicht vrolijk worden is wel bekend. Maar dat te veel zonlicht schadelijk voor onze huid kan zijn, wordt helaas nog vaak vergeten. Wanneer de eerste zonnestralen ons land bereiken, gaan wij Nederlanders massaal naar buiten. Het park in, naar het strand maar ook in de tuin of op het balkon worden heerlijke zomerdagen doorgebracht. Uit onderzoek* van Luxaflex®, voorafgaand aan Nationale Huidkankerdag, blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders nog weleens vergeet om voldoende maatregelen te treffen in de Nederlandse zon, zoals het opzoeken van de schaduw en het insmeren van de huid met de juiste factor zonnebrandcrème. Bijna de helft van de Nederlanders geeft toe dat ze dit zouden moeten verbeteren.

 

Een op vijf Nederlanders niet bewust van schadelijke gevolgen
Vaak denken we bij zonnen of verbranding door de zon direct aan strand, ligstoelen aan het zwembad en temperaturen ver boven de 25 graden. Dat ook de eerste Nederlandse zonnestralen in eigen tuin of op het balkon verraderlijk zijn, wordt vaak onderschat. Van de ondervraagden denkt 20 procent ten onrechte dat het minder noodzakelijk is om zich tegen de Nederlandse zon te beschermen dan bijvoorbeeld tegen de zon in het buitenland. Vrouwen zijn iets beter op de hoogte van het belang van goede zonbescherming in eigen land: 85 procent kent het belang tegenover 75 procent van de mannen.

 

Meerderheid kent belang van juiste zonbescherming
Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland. Een grote risicogroep bestaat uit mensen die veel in de zon komen voor bijvoorbeeld werk of hobby. In aanloop naar Nationale Huidkankerdag wil Luxaflex® aandacht vragen voor de gevaren van zonlicht in en om het eigen huis. Het is positief om te zien dat bijna 80 procent van de Nederlanders aangeeft zich bewust te zijn van de juiste zonbescherming in zowel binnen- als buitenland. Wat daarbij dan wel opvalt is dat 56 procent van de respondenten nog weleens vergeet om de juiste maatregelen daadwerkelijk te treffen tegen de schadelijke effecten van de Nederlandse zon.

 

Bescherming tegen schadelijke uv-stralen
Naast een goede bescherming van een zonnebrandcrème of een parasol in de tuin of op het balkon, zijn er tal van mogelijkheden om je in en om het huis te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van te veel zonlicht. Naast serrezonwering, terraszonwering, rolluiken en buitenjaloezieën, biedt Luxaflex® ook verschillende typen stijlvolle terrasoverkappingen. Silvia Jagtenberg van Luxaflex®: “Goede zonwering is tegenwoordig naast functioneel en veilig ook stijlvol. We merken dat bescherming, gebruiksgemak, design en veiligheid belangrijk zijn voor mensen die graag een middagje thuis, in de tuin of op het terras doorbrengen.”

*Onderzoek uitgevoerd in samenwerking met Multiscope onder 1.012 respondenten, april 2017.

 

Een op vijf Nederlanders niet bewust van schadelijke gevolgen
Vaak denken we bij zonnen of verbranding door de zon direct aan strand, ligstoelen aan het zwembad en temperaturen ver boven de 25 graden. Dat ook de eerste Nederlandse zonnestralen in eigen tuin of op het balkon verraderlijk zijn, wordt vaak onderschat. Van de ondervraagden denkt 20 procent ten onrechte dat het minder noodzakelijk is om zich tegen de Nederlandse zon te beschermen dan bijvoorbeeld tegen de zon in het buitenland. Vrouwen zijn iets beter op de hoogte van het belang van goede zonbescherming in eigen land: 85 procent kent het belang tegenover 75 procent van de mannen.

 

Meerderheid kent belang van juiste zonbescherming
Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland. Een grote risicogroep bestaat uit mensen die veel in de zon komen voor bijvoorbeeld werk of hobby. In aanloop naar Nationale Huidkankerdag wil Luxaflex® aandacht vragen voor de gevaren van zonlicht in en om het eigen huis. Het is positief om te zien dat bijna 80 procent van de Nederlanders aangeeft zich bewust te zijn van de juiste zonbescherming in zowel binnen- als buitenland. Wat daarbij dan wel opvalt is dat 56 procent van de respondenten nog weleens vergeet om de juiste maatregelen daadwerkelijk te treffen tegen de schadelijke effecten van de Nederlandse zon.

 

Bescherming tegen schadelijke uv-stralen
Naast een goede bescherming van een zonnebrandcrème of een parasol in de tuin of op het balkon, zijn er tal van mogelijkheden om je in en om het huis te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van te veel zonlicht. Naast serrezonwering, terraszonwering, rolluiken en buitenjaloezieën, biedt Luxaflex® ook verschillende typen stijlvolle terrasoverkappingen. Silvia Jagtenberg van Luxaflex®: “Goede zonwering is tegenwoordig naast functioneel en veilig ook stijlvol. We merken dat bescherming, gebruiksgemak, design en veiligheid belangrijk zijn voor mensen die graag een middagje thuis, in de tuin of op het terras doorbrengen.”

*Onderzoek uitgevoerd in samenwerking met Multiscope onder 1.012 respondenten, april 2017.

 

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Luxaflex®
Luxaflex® is het belangrijkste raamdecoratie merk van Hunter Douglas, dé wereldmarktleider in raambekleding en architecturale producten. Het merk ontstond in 1951 en introduceerde de aluminium horizontale jaloezie. Sindsdien worden regelmatig innoverende originele producten gelanceerd, in binnen- en buitenzonwering.

Uitgangspunt hierbij is dat eenieder een persoonlijke stijl kan creëren met de producten van Luxaflex®. Daartoe worden functionaliteit, esthetiek, licht- en warmtewering gecombineerd, zodat inspirerende, hoogwaardige en marktgeoriënteerde collecties ontstaan. Kijk voor inspirerende ideeën op onze website www.luxaflex.nl.

 

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Silvia Jagtenberg, Luxaflex Nederland
Telefoon: +31 (0)184 67 4209
E-mail: s.jagtenberg@luxaflex-nederland.nl
Web: www.luxaflexpress.nl

Yvonne Aarts, LEWIS
Saskia Jurjens, LEWIS
Telefoon: +31 (0)20 220 0220
E-mail: luxaflex@teamlewis.com

Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam
Web: www.teamlewis.nl
Wire: www.lewiswire.com/nl
Twitter: www.twitter.com/teamlewis_nl