De bezorgdheid van de consument rondom de muggenplaag die aanstaande is, is terug te zien in de vraag naar horren de afgelopen weken. Zo ziet Luxaflex Nederland, marktleider op het gebied van horren, een vraagstijging naar dit product van 9 procent sinds de start van de zomer.

 

Trend: functioneel design hordeuren
Een aantal jaar geleden werden horren nog als een luxeproduct gezien dat een praktisch doel diende, namelijk insecten en pollen buiten de deur houden. Tegenwoordig hebben steeds meer huishoudens geld over voor een praktische en smaakvolle oplossing, passend bij het interieur. Om op die wens voor functioneel design in te spelen, breidt Luxaflex® het assortiment van plissé- en rolhordeuren uit met stijlvolle schuivende en scharnierende hordeuren.

De belangrijkste eigenschappen van de nieuwe schuivende en scharnierende hordeuren:

  • Op maat gemaakt
  • Degelijk en robuust
  • Montageframe in hoogwaardig aluminium
  • In alle RAL-kleuren verkrijgbaar
  • Diverse typen gaas beschikbaar
  • Optioneel: SoftClose systeem
  • Optioneel: kattenluik

 

Hordeuren voor elke tuin of balkon
Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland: “Onze scharnierende hordeur is een uitstekende en sierlijke oplossing bij openslaande terras- en balkondeuren en is leverbaar in drie uitvoeringen: met een normaal scharnier, met zelfsluiter of met een dubbelwerkend scharnier. Voor schuifpuien biedt onze schuivende hordeur een goede oplossing. Ook is het mogelijk om een SoftClose systeem in de rail te laten plaatsen waardoor de hordeur langzaam sluit, hetgeen comfortabeler en veiliger is.”

 

Slim en sterk
Luxaflex® hordeuren zijn vervaardigd van hoogwaardig aluminium en worden tot op de millimeter op maat gemaakt. Naast de populaire kleur wit en vier standaard profielkleuren, zijn de deuren in iedere RAL-kleur verkrijgbaar. Hierdoor is het mogelijk om deze te laten aansluiten bij de kozijnkleur. Ook is er keuze uit diverse typen zwart of grijs gaas, zoals extra sterk gaas – tegen scherpe nagels van huisdieren – en pollenwerend gaas. Dit laatste type biedt uitkomst bij hooikoorts; 90 procent van de pollen worden uit de lucht gefilterd, waarmee de kans op hooikoortsverschijnselen aanzienlijk vermindert.

 

Samenwerking Cordaid in strijd tegen malaria
Luxaflex® zet haar kennis over insectenwering ook in bij het bestrijden van malaria in Malawi. In samenwerking met Cordaid worden horren in gezondheidscentra en kraamklinieken geplaatst, omdat zwangere vrouwen en pasgeborenen het meest vatbaar zijn voor de malariamug.

 

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Luxaflex®
Luxaflex® is het belangrijkste raamdecoratie merk van Hunter Douglas, dé wereldmarktleider in raambekleding en architecturale producten. Het merk ontstond in 1951 en introduceerde de aluminium horizontale jaloezie. Sindsdien worden regelmatig innoverende originele producten gelanceerd, in binnen- en buitenzonwering.

Uitgangspunt hierbij is dat eenieder een persoonlijke stijl kan creëren met de producten van Luxaflex®. Daartoe worden functionaliteit, esthetiek, licht- en warmtewering gecombineerd, zodat inspirerende, hoogwaardige en marktgeoriënteerde collecties ontstaan. Kijk voor inspirerende ideeën op onze website www.luxaflex.nl.

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Silvia Jagtenberg, Luxaflex Nederland
Telefoon: +31 (0)184 67 4209
E-mail: s.jagtenberg@luxaflex-nederland.nl
Web: www.luxaflexpress.nl

Yvonne Aarts, LEWIS
Kirsten Spoelstra, LEWIS
Telefoon: +31 (0)20 220 0220
E-mail: luxaflex@teamlewis.com

Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam
Web: www.teamlewis.nl
Wire: www.lewiswire.com/nl
Twitter: www.twitter.com/teamlewis_nl