Een bijzondere samenwerking tussen Luxaflex®, marktleider op het gebied van raamdecoratie, en het designcollectief Dutch Invertuals heeft geresulteerd in de expositie ENLIGHTEN. Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven geven zes jonge, creatieve designers licht een nieuwe dimensie met hun ontwerpen die grotendeels bestaan uit Luxaflex® materialen.

Verrassen en innoveren
Voor de lancering van de nieuwe Rolgordijn Reflection collectie van Luxaflex® werd gezocht naar een verrassende manier om het product in de markt te zetten, passend bij het innovatieve karakter van Luxaflex®. De Reflection collectie is gebaseerd op de laatste designtrends en wordt gekenmerkt door Nederlands vakmanschap, oftewel Dutch Design. “We vonden in het designcollectief Dutch Invertuals dan ook de perfecte match vanwege hun toonaangevende karakter en onderscheidende werkwijze. We hebben beiden als uitgangspunt design en innovatie. Dit gekoppeld aan de creatieve ideeën van de jonge designers, zorgt voor de verrassende en bijzondere ENLIGHTEN-expositie”, aldus Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland.

Nieuwe dimensie licht
De expositie bestaat uit inspirerende werken gecreëerd van duurzame materialen uit diverse collecties van Luxaflex®, waaronder Silhouette® Shades en de nieuwe Reflection collectie. Bij de creatie van Luxaflex® raambekleding speelt ‘licht’ een belangrijke rol. In de expositie komt ‘licht’ als centraal thema terug, maar krijgt het een volledig nieuwe dimensie. De werken bewegen, schijnen en gloeien, waardoor bezoekers nieuwe inzichten krijgen in de esthetiek, ervaringen en bruikbaarheid van de materialen.

De expositie is tot en met 29 oktober dagelijks toegankelijk van 10.30 uur tot 20.00 uur op de Dutch Design Week (Fuutlaan 14K Eindhoven).

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Luxaflex®
Luxaflex® is het belangrijkste raamdecoratie merk van Hunter Douglas, dé wereldmarktleider in raambekleding en architecturale producten. Het merk ontstond in 1951 en introduceerde de aluminium horizontale jaloezie. Sindsdien worden regelmatig innoverende originele producten gelanceerd, in binnen- en buitenzonwering.

Uitgangspunt hierbij is dat eenieder een persoonlijke stijl kan creëren met de producten van Luxaflex®. Daartoe worden functionaliteit, esthetiek, licht- en warmtewering gecombineerd, zodat inspirerende, hoogwaardige en marktgeoriënteerde collecties ontstaan. Kijk voor inspirerende ideeën op onze website www.luxaflex.nl.

 

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Silvia Jagtenberg, Luxaflex Nederland
E-mail: s.jagtenberg@luxaflex-nederland.nl

Tim Vermeeren, Luxaflex Nederland
E-mail: t.vermeeren@luxaflex-nederland.nl

Yvonne Aarts, LEWIS
Kirsten Spoelstra, LEWIS
Telefoon: +31 (0)20 220 0220
E-mail: luxaflex@teamlewis.com

Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam
Web: www.teamlewis.nl
Wire: www.lewiswire.com/nl
Twitter: www.twitter.com/teamlewis_nl