Luxaflex® heeft een Cradle to Cradle Certified™ certificering op niveau brons behaald voor ruim 60 polyester stoffen. Hiermee biedt de marktleider op het gebied van raamdecoratie veruit het breedste palet aan weefsels, gecertificeerd volgens het internationale Cradle to Cradle Certified™ Products Program in de markt voor raambekleding. Dit duurzaamheidsprogramma stimuleert het kringloopprincipe, wat betekent dat alle materialen van gecertificeerde producten na gebruik nuttig inzetbaar zijn voor verwerking in een ander product, zodat ze hun waarde behouden voor mens en milieu.

 

Cradle to Cradle Certified™ producten
Met het internationale keurmerk erkent het Cradle to Cradle Products Innovations Institute (C2CPII) producten met een duurzaam karakter. De certificering kent vijf niveaus: basis, brons, zilver, goud en platina. Het instituut geeft producten die aan een groot aantal criteria voldoen binnen een vijftal aandachtsgebieden het predicaat ‘Cradle to Cradle Certified™’.

Consumenten weten bij het zien van een Cradle to Cradle Certified™ logo dat zij een product kopen waarbij in de materiaalkeuze en het productieproces rekening is gehouden met het ecosysteem. Dit onder andere door het gebruik van milieuvriendelijke materialen, het terugdringen van afval en het verminderen van water- en energieverbruik.

Als fabrikant van kwalitatief hoogwaardige raambekleding realiseren we ons dat onze impact op het milieu zo klein mogelijk dient te zijn. Wij vinden het belangrijk onze verantwoordelijkheid hierin te nemen en investeren daarom in een duurzamer productieproces. Door materialen te beschouwen als herbruikbare grondstoffen, steunen we de filosofie dat producten niet tot afval mogen leiden. We merken aan partners, medewerkers en de gebruikers van onze producten dat deze inspanningen op het gebied van duurzaamheid gewaardeerd worden”, zegt Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland.

Duurzame toekomst
De Dutch Green Building Council, een organisatie die zich inzet om de gebouwde omgeving te verduurzamen en het duurzaamheidskenmerk BREEAM-NL beheert, erkent het Cradle to Cradle Certified™ Products Program als een van de standaarden voor duurzame producten.

Jagtenberg vervolgt: “Duurzaamheid blijft voor ons in de toekomst ook een zeer belangrijke pijler. Niet alleen in het productieproces, maar in de gehele bedrijfsvoering. We zijn alert op duurzame ontwikkelingen in de markt en bij onze leveranciers. Door technologische innovaties wordt het mogelijk om duurzame ontwikkelingen beter en op een steeds grotere schaal toe te passen.

In de bijlage en via deze link vind je meer informatie over de productlijnen van Luxaflex® die volgens de C2C-criteria zijn gecertificeerd.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Luxaflex®
Luxaflex® is het belangrijkste raamdecoratie merk van Hunter Douglas, dé wereldmarktleider in raambekleding en architecturale producten. Het merk ontstond in 1951 en introduceerde de aluminium horizontale jaloezie. Sindsdien worden regelmatig innoverende originele producten gelanceerd, in binnen- en buitenzonwering.

Uitgangspunt hierbij is dat eenieder een persoonlijke stijl kan creëren met de producten van Luxaflex®. Daartoe worden functionaliteit, esthetiek, licht- en warmtewering gecombineerd, zodat inspirerende, hoogwaardige en marktgeoriënteerde collecties ontstaan. Kijk voor inspirerende ideeën op onze website www.luxaflex.nl.

 

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Silvia Jagtenberg, Luxaflex Nederland
Telefoon: +31 (0)184 67 4209
E-mail: s.jagtenberg@luxaflex-nederland.nl
Web: www.luxaflexpress.nl

Tim Vermeeren, Luxaflex Nederland   
Telefoon: +31(0)184 67 4167
E-mail: t.vermeeren@luxaflex-nederland.nl

Yvonne Aarts, LEWIS
Kirsten Spoelstra, LEWIS
Telefoon: +31 (0)20 220 0220
E-mail: luxaflex@teamlewis.com

Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam
Web: www.teamlewis.nl
Wire: www.lewiswire.com/nl
Twitter: www.twitter.com/teamlewis_nl