De collectie Plissé Shades van Luxaflex®, marktleider op het gebied van raambekleding, is uitgebreid met nieuwe kleuren, dessins en structuren. De vernieuwde collectie speelt met aandacht voor persoonlijke stijl en gemak in op de vraag van de moderne consument.

De nieuwe collectie biedt een groot scala aan zachte kleuren en diverse kleurcombinaties; denk aan minimalistisch wit, maar ook aan kleurrijke designs. Op die manier creëren de nieuwe Plissé Shades verschillende effecten, van een subtiele achtergrond tot een opvallende eyecatcher in het interieur. Bovendien past deze collectie in zowel moderne als klassieke interieurs.

Bloemenpatronen en etnische motieven
De nieuwe collectie bevat bijzondere dessins die geïnspireerd zijn op aquarel waterverf. Ook zijn er doeken ontworpen met delicate bloemenpatronen, etnische motieven en patronen waarbij een kleurverloop zichtbaar is. Maartje Knipscheer, styliste van Luxaflex Nederland, licht toe: “Deze dessins brengen stuk voor stuk speelsheid en een frisse uitstraling in een ruimte. In de collectie blijven heldere tinten een hoofdrol spelen, waarbij de belangrijkste kleuren voornamelijk natuurlijke tinten zoals groen, blauw en beige zijn. Helemaal passend bij de botanische trend van nu!”

Raambekleding en hor in één
Een andere toevoeging aan de collectie zijn de Plissé Shades van Melby screenstof dat ook kan fungeren als horrengaas. De nieuwe 20 mm Melby screenstof is daarmee zowel praktisch als stijlvol en zorgt voor maximaal zicht naar buiten. Wie kiest voor deze stof is het hele jaar optimaal beschermd tegen insecten.

Slimme bedieningssystemen
De collectie Plissé Shades is verkrijgbaar met kettingbediening en de slimme bedieningen PowerView® Motorisation, SmartCord®, LiteRise® en TruFit®. Deze bedieningssystemen bieden een oplossing voor zelfs de meest onbereikbare raampartijen. Binnenkort is er een kindveilige breekketting beschikbaar.

Aandacht voor duurzaamheid
De nieuwe collectie bestaat uit meer dan negentig duurzame stoffen die zijn onderscheiden met Cradle to Cradle Certified™ brons. Deze certificering staat voor een voortdurende verbetering en innovatie van producten en processen. Dit internationale keurmerk garandeert een verantwoorde keuze. Zo zijn de Revival stoffen gefabriceerd met 100 procent gerecycled polyester garen, gemaakt van industrieel afval. Hierdoor blijven grondstoffen behouden, wordt de uitstoot van CO2 verminderd en is er minder waterverbruik bij de productie nodig.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Luxaflex®
Luxaflex® is het belangrijkste raamdecoratie merk van Hunter Douglas, dé wereldmarktleider in raambekleding en architecturale producten. Het merk ontstond in 1951 en introduceerde de aluminium horizontale jaloezie. Sindsdien worden regelmatig innoverende originele producten gelanceerd, in binnen- en buitenzonwering.

Uitgangspunt hierbij is dat eenieder een persoonlijke stijl kan creëren met de producten van Luxaflex®. Daartoe worden functionaliteit, esthetiek, licht- en warmtewering gecombineerd, zodat inspirerende, hoogwaardige en marktgeoriënteerde collecties ontstaan. Kijk voor inspirerende ideeën op onze website www.luxaflex.nl.


Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Silvia Jagtenberg, Luxaflex Nederland
Telefoon: +31 (0)184 67 4209
E-mail: s.jagtenberg@luxaflex-nederland.nl
Web: www.luxaflexpress.nl

Tim Vermeeren, Luxaflex Nederland     
Telefoon: +31(0)184 67 4167
E-mail: t.vermeeren@luxaflex-nederland.nl

Yvonne Aarts, LEWIS
Vivianne Eckl, LEWIS
Telefoon: +31 (0)20 220 0220
E-mail: luxaflex@teamlewis.com
Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam
Web: www.teamlewis.nl  
Twitter: www.twitter.com/teamlewis_nl