Populariteit Luxaflex® hordeuren stijgt door verwachte muggenplaag

Juli 2017 – De bezorgdheid van de consument rondom de muggenplaag die aanstaande is, is terug te zien in de vraag naar horren de afgelopen weken. Zo ziet Luxaflex Nederland, marktleider op het gebied van horren, een vraagstijging naar dit product van 9 procent sinds de start van de zomer.

Trend: functioneel design hordeuren
Een aantal jaar geleden werden horren nog als een luxeproduct gezien dat een praktisch doel diende, namelijk insecten en pollen buiten de deur houden. Tegenwoordig hebben steeds meer huishoudens geld over voor een praktische en smaakvolle oplossing, passend bij het interieur. Om op die wens voor functioneel design in te spelen, breidt Luxaflex® het assortiment van plissé- en rolhordeuren uit met stijlvolle schuivende en scharnierende hordeuren.

Lees verder

Luxaflex® Silhouette® Shades: stijlvol met technische snufjes

Juni 2017 – De nieuwe collectie Silhouette® Shades van Luxaflex® biedt oplossingen voor hem en voor haar: het biedt privacy, een romantische en natuurlijke lichtinval en is verkrijgbaar met de nieuwste smarthome-oplossing PowerView® Motorisation. De nieuwe structuurstoffen zorgen voor een zachte, maar toch strakke uitstraling in het interieur.

Altijd privacy en natuurlijk daglicht
De stoffen lamellen van de collectie Silhouette® Shades ‘zweven’ tussen twee transparante stoffen. Hierdoor hebben deze vanaf een afstand een strakke uitstraling, maar hebben vanaf dichterbij toch een warm, stijlvol effect. Door de lamellen te kantelen kan de lichtinval goed worden gereguleerd. Tegelijkertijd zorgen de transparante stoffen voor optimale privacy: in open stand kan er wel naar buiten worden gekeken, maar niet naar binnen.

Nieuwe structuurstoffen
De nieuwe collectie heeft meer dan 30 nieuwe kleuren, van elegant zwart tot serene natuurtinten, en biedt verschillende structuurstoffen, zoals een linnenstructuur. De vraag naar structuurstoffen stijgt de laatste jaren: “Consumenten zijn vaak op zoek naar neutrale kleuren, maar willen tegelijkertijd wel een statement maken met een bepaald design. De subtiele structuren zijn door de bijzondere uitstraling erg populair; het geeft meer verrassing en diepte aan de raamdecoratie”, vertelt Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland.

Lees verder

Stijging horrenverkoop door vroege komst muggen

Mei 2017 – De meimaand is traditiegetrouw een topmaand voor hor-verkopen, maar de piek dit jaar is ongekend en volgens Luxaflex® te verklaren door het nieuws rondom de vroege komst van (tropische) muggen. Door de berichtgeving over de muggen in ons land, nemen consumenten meer voorzorgsmaatregelen door het tijdig aanschaffen van een hor. Luxaflex® ziet dan ook dat het aantal hor-verkopen de afgelopen weken met 15 procent is gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland zegt: “Wij zien nu al een stijging van 15 procent in de verkoop van onze horren. Mede door de massale media-aandacht voor de overlast van muggen zijn horren dus enorm in trek, maar consumenten zien ook steeds meer de meerwaarde van een hor in; deze bieden bescherming en houden insecten buiten de deur. Zeker in de zomer is het fijn om ’s nachts het raam open te hebben voor frisse lucht, wat bovendien een goede nachtrust bevordert en muggenbeten voorkomt.”

Lees verder

Helft Nederlanders vergeet juiste maatregelen te nemen bij zon in eigen land

Mei 2017 – Dat we van zonlicht vrolijk worden is wel bekend. Maar dat te veel zonlicht schadelijk voor onze huid kan zijn, wordt helaas nog vaak vergeten. Wanneer de eerste zonnestralen ons land bereiken, gaan wij Nederlanders massaal naar buiten. Het park in, naar het strand maar ook in de tuin of op het balkon worden heerlijke zomerdagen doorgebracht. Uit onderzoek* van Luxaflex®, voorafgaand aan Nationale Huidkankerdag, blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders nog weleens vergeet om voldoende maatregelen te treffen in de Nederlandse zon, zoals het opzoeken van de schaduw en het insmeren van de huid met de juiste factor zonnebrandcrème. Bijna de helft van de Nederlanders geeft toe dat ze dit zouden moeten verbeteren.

Een op vijf Nederlanders niet bewust van schadelijke gevolgen
Vaak denken we bij zonnen of verbranding door de zon direct aan strand, ligstoelen aan het zwembad en temperaturen ver boven de 25 graden. Dat ook de eerste Nederlandse zonnestralen in eigen tuin of op het balkon verraderlijk zijn, wordt vaak onderschat. Van de ondervraagden denkt 20 procent ten onrechte dat het minder noodzakelijk is om zich tegen de Nederlandse zon te beschermen dan bijvoorbeeld tegen de zon in het buitenland. Vrouwen zijn iets beter op de hoogte van het belang van goede zonbescherming in eigen land: 85 procent kent het belang tegenover 75 procent van de mannen.

Lees verder

Verticale Jaloezieën met smarthome-oplossing: interieurtrend van 2017

April 2017 – Verticale Jaloezieën zijn weer helemaal van nu: de nieuwe collectie Verticale Jaloezieën van Luxaflex® is duurzamer en gevarieerder dan ooit en automatisch te bedienen met afstandsbediening, smartphone of tablet. De nieuwe collectie biedt een breed scala aan verschillende kleuren en maten die eindeloos kunnen worden gecombineerd en kunnen bijdragen aan de moderne retro-stijl die tegenwoordig veel terugkomt in woningen. Bovendien oogt de ruimte hoger door de verticale lijnen.

Duurzaam met aluminium lamellen
De aluminium lamellen van Luxaflex® zijn gemaakt van 98 procent gerecycled aluminium en daarmee zeer duurzaam. In het productieproces wordt energie bespaard, wat 95 procent minder CO2-uitstoot oplevert. “Luxaflex® vindt dat een stijlvol en duurzaam interieur hand in hand kunnen gaan. Daarom maken we gebruik van duurzame materialen en investeren we in een duurzaam productieproces. Daarnaast kan goede raambekleding consumenten helpen om geld te besparen op de energierekening, ook deze lamellen hebben een duurzame werking doordat ze warmte in het huis vast kunnen houden”, vertelt Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland. Naast duurzaam, zijn de aluminium varianten uiterst geschikt voor het creëren van een unieke look met verschillende kleurcombinaties en een zachte metallic gloed.

Lees verder

Luxaflex® wint vakprijs ‘meest innovatieve leverancier’

Maart 2017 – Luxaflex Nederland ontving gisteren de vakprijs de Gouden MIX Spijker in de categorie ‘meest innovatieve leverancier’. De prijs werd, evenals voorgaande jaren, uitgereikt tijdens de MIX Nationale DHZ Sessie. In drie verschillende categorieën werd vanuit de branche de favoriete leverancier van Nederlandse retailers gekozen. Lees verder